HTML

Non est volentis

Politika. Gazdaság. Minden, ami Magyarországgal kapcsolatban eszembe jut.

Friss topikok

  • eMeL: A liberalizmus nem hallt meg, csak utakat keres. Ugyanis győzött. Mindenki aki másnak vallja magát... (2010.09.02. 09:53) A liberalizmus meghalt.
  • eMeL: 2010. szeptembere. Nagy időugrás. Ovinak sikerült. Kétharmad, tömegtámogatás, elfoglalta az össze... (2010.09.02. 09:46) Tóta W. Árpád rögeszmék fogságában...?
  • Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Ez a kis elpilledés teljesen érthető, hiszen késő estig válságkezeltek. (2009.10.11. 11:46) Végre! Megérkezett!
  • jaegtoer: Szia NonEst! Tanujjjá!Tanujjjá! Tanujjjá! De legjobb, ha eccerűjen tucc minden vizsgakérdésre v... (2009.05.22. 21:57) Magyar messiások
  • Dr. simonmondja.: Én már több hete emésztem, Nonest. És én is azt hittem előtte, hogy ez a jegybank feladata. De ha ... (2009.02.17. 06:33) Ennyi kész vége? Ezentúl így fogunk élni?

Linkblog

2008.10.23. 19:09 twa_reakcio

Tóta W. Árpád rögeszmék fogságában...?

leftAzt megszokhattuk már, hogy az Index publicistája, Tóta W. Árpád szókomondó, provokatív cikkeket ír, hiszen leginkább ezért szereti/utálja őt az olvasóközönsége. Ezért pörög a látogatottság-számláló és ezért kapja a tepertős pogit. Ez eddig rendben is van.

Abban sincs semmi meglepő, hogy ha valamilyen politikai jellegű témát vesz górcső alá, akkor is nagyon nyersen megfogalmazza a véleményét, legyen szó Gyurcsányról, Orbánról, vagy bárki másról. Lehet vele egyetérteni, vagy ellentmondani, tulajdonképpen tökmindegy, ha az ember nem úgy viszonyul hozzá, hogy biztos a nemzetközi kőművesmozgalom fizetett droidja, hanem magát liberálisként definiáló blogger, aki nem finomkodik szóvirágokkal, akkor azért elég jól el lehet vele vitatkozni...

De.

Nem lehet elmenni szó nélkül néhány visszatérő állítása mellett. Ez egy darabig vicces, érdekes, később inkább bosszantó, végül már egyszerűen csak unalmas.

Mik azok a panelek, amikre azt mondom, hogy egyetértek, vagy legalábbis jogos Orbán-kritikának tartok?

  • "Orbán szociálisan demagóg, populista retorikát folytatott a kormány reformjai (pontosabban reformpropagandája) ellenében, nem vitás. 
  •  
  • A nagy nyilvánosság előtt pedzegetett marxista ízű orbáni víziók a legsötétebb szélsőbalosok egalitárius eszméivel is felveszik a versenyt, nem vitás.
  •  
  • Ma is csak találgatni tudunk arra vonatkozóan, hogy kormányra kerülése esetén a Kéri-beszéd szerinti liberálisabb gazdazáspolitika, vagy a nyilvános kommunikációjára jellemző szociálpopulista baromságai érvényesülnének-e, nem vitás.
  •  
  • Amiről nagy nyilvánosság előtt beszél, az fényévekre áll bármiféle konzervatív vagy neokonzervatív gazdaságpolitikától, nem vitás."
  •  (Greetings from Piresia)

Ezekkel a megállapításokkal úgy gondolom kár vitázni, aki egy kicsit is függetleníteni tudja magát az esetleg meglévő pártszimpátiától, az belátja a fenti állításokra, hogy többé-kevésbé igazak. Elég ha előveszi bármelyik beszédet, ami úgy kezdődik, hogy a Zemberek....

Van azonban egy örökösen visszatérő eleme TWÁ írásainak, ami alfája és omegája minden politikai "elemzésének". Ez pedig a következő:

  Azért nem lehetett reformálni, mert az Orbán...meg a népszavazás...  Ugyan már. Remélem ezt azért te sem hiszed el Árpi... (nem, az sem érvényes válasz, hogy te ilyet nem mondtál, csak utalgatsz rá sejtelmesen)

  • Volt egyszer egy választás 2006-ban. Itt a következő végeredmény született:
  • MSZP: 190
  • Fidesz: 164
  • SZDSZ: 20
  • MDF: 11
  • Somogyért: 1

Akárhogy is számolom, az MSZP és az SZDSZ együtt 190+20=210 mandátumot szerzett, szemben a többi párt 176 mandátumával.Vagyis a koalíciónak parlamenti többsége van. Ez azt jelenti, hogy a koalícíó, ha úgy dönt, hogy szeretne feles törvényeket alkotni, akkor vígan meghozhatja őket, függetlenül attól, hogy Orbán Viktor hányszor mondja ki fenyegetően, hogy "neazemberekkelfizettessékmeg". Ez eddig világos. Menjünk tovább:

Mire jó az egyszerű többség? Néhány kétharmados többségtől eltekintve mindenre. Kiadáscsökkentésre, nyugdíjreformra, adóreformra (nincs olyan közgazdász, aki ne sürgetne adóreformot). Minden olyan intézkedést meg lehet hozni, amiket a sokak által példaképnek tekintett Szlovákiában Mikulas Druzináék meghoztak. Nem akarom túlmagyarázni, de Gyurcsányék többé-kevésbé magasról tehettek arra, hogy mikor mit pampog az Ember, Aki Még Soha Nem Hazudott. Bármit meg tudtak volna csinálni, ha van egy koncepció, amit következetesen végig vittek volna.

Nem csak hatalma, de ideje is volt bőven: A Gyurcsány kormánynak ez a hatalom egészen a koalíció felbomlásáig, de már a választások előtt is, minimum 4 éven át folyamatosan kezében volt. Nem volt muszáj két évig úgy tenni, mintha kormányoztunk volna...

rightAz a fajta érvelés, hogy a népszavazás miatt estek kútba a reformok, egész egyszerűen nevetséges. Az egész népszavazósdi összesen néhány 10 milliárd forintról szólt, és pontosan lehetett tudni, hogy a nemmel szavazók egy jelentős része nem a 300 forint miatt ment el szavazni. Ennyire azért ne nézzük már egymást hülyének, ha lehet. Minden közgazdász Járaitól Bokrosig 800-1000 milliárdos kiadáscsökkentésről beszél.Nem azért, mert gonoszak, vagy mert sanyargatni akarják a népet, hanem mert ennyivel költünk többet jóléti kiadásokra a szomszédainknál. Pont annyira oldotta volna meg ez az intézkedéscsomag a szerkezeti gondokat, mint amennyire eltűnt volna a 300 forintos vizitdíj miatt a hálapénz az egészségügyből.

Nem akarom túlragozni. Ha érdekel, hogy miért estek kútba a reformok, akkor az okokat nem a Fidesznél, és Orbán Viktornál kell keresned. Egy profi, világos koncepcióval rendelkező kormány végig tudta volna vinni következetesen az akaratát a Parlamentben, hiszen többsége van. Máshonnan ered a bukás. (Nem, még csak nem is a "hazudott-elkúrta-böszmeség" koordinátarendszerből ered. Bár nyilván nem könnyítette meg a dolgát az "őszinteség"-beszéd...)

 left

A piacos, öngondoskodós, kapitalista reformok bukásának egyetlen egy oka volt: hogy az MSZP igazából soha nem is akarta megcsinálni. Az SZDSZ, az igen. Meg talán Gyurcsány is, valamikor, réges rég. De maga a párt soha nem akarta az SZDSZ által képviselt irányba vinni az országot. Ilyen, hogy balliberális nincs. Valaki vagy szociálisan érzékeny(baloldali), vagy piac- és versenypárti(liberális). A kettő egyszerre nem megy, és pontosan ezért szakadt szét a koalíció ( a balliberális itthon inkább az Orbán-fóbiások közös címkéje, nincs túl sok köze baloldalhoz, vagy liberalizmushoz). Ezért bukott meg a nagy reform. Nem a felcsúti ügyvéd miatt...

És ezt te is pontosan tudod Árpi, hiába esik jól rákenni az egész reformbuktát az ellenzékre, a Fideszre, Orbán Viktorra meg a népszavazásra....

Nem tehetsz egyenlőségjelet egy több, mint hat éves kormányzati teljesítmény, és az ellenzéki populizmus között...

 

40 komment

Címkék: politika orbán gyurcsány kormány reform populizmus tóta bukás elit árpád w felelősség magyarland balliberális twá


A bejegyzés trackback címe:

https://twareakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr77728569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.23. 22:31:55

:o)))))

Egyszer két napig nekem is volt egy regisztrált blogom: kontraw.blog.hu , de aztán rájöttem, h nem nekem való egy ilyesféle.

Egyetértek kb. mindennel, de sztem kicsit szigorú vagy Orbánnal. Az ő helyében sztem gyurcsány vagy bárki más is hasonló politikát folytatott volna ferkóval szemben a 2006-os választás után, amennyiben egy tömegpárt vezére. Egy tömegpárt mindig populista lesz, ez nem kérdéses. A kérdés inkább az, h mennyire és milyen mértékben hajlik ez át demagógiába.

A feri 4 éve van.
Ebből az első kettőben azt a pártfeladatot hajtotta végre, h visszahozza a szarból a választást. Megtette.... elkúrással, kb. 2000 milliárd hitelfelvétellel.

A második kettőben cselekvőképtelenné tette az őszödi beszéddel való lebukása. Aki azt a beszédet elmondta, ha akar, ha nem, reformálni nem tud.

Így jött össze 4 év elkúrás, a leghosszabban regnáló miniszterelnökkel.
Béke poraira - mondanám már végre...

Üdv.

Burkus király 2008.10.24. 00:42:17

"A második kettőben cselekvőképtelenné tette az őszödi beszéddel való lebukása."

Szerintem túlzás minden cselekvőképtelenséget erre fogni. A széleskörű társadalmi támogatást a választásokon elhangzott ígéretek rekordidőn ellentétükbe való átfordulására jött rá az őszödi beszéd utolsó cseppként. Ennyit az érzelmekről és indulatokról. Abban is benne vagyok, hogy a morális kérdést félretegyük, maradjunk a sokkalta kézzelfoghatóbb tényeknél.
A gyurcsányi cselekvés pozitív fogalma a reformok kapcsán merülhetne fel. Ígéret megvolt, megvalósítás semmi. Cserébe magyarázkodás és mutogatás. Bosszantó, hogy minden héten megkapja az ország a cirkuszt és a miniszterelnök mindig kicsúszik a politikai szorítóból. Nemrég még lemondását ígérte, most megint ő a legény a gáton.

Burkus király 2008.10.24. 00:55:57

Politikai cselekvéshez társadalmi támogatottságra van szükség. A reformokkal kapcsolatban sokminden homályban maradt, hogy miért van rájuk szükség (nem csak azért, mert a jófej szadeszesek kitalálták), mit várhat a kisember konkrétan, mire számítson - erre magasról tojtak: a társadalmi támogatást soha nem próbálták elnyerni. A bürokrata állam azt hitte, hogy ha jogilag valamelyest megáll valami a lábán, akkor onnastól az égvilágon már semmi akadálya.

Walter Melone (törölt) 2008.10.24. 09:45:40

Pont a társadalmi támogatottság az amit a Fidesz vett el az öszödi beszéd meglovagolásával, majd a folyamatos dezinformációval.

A jobber média nagyon komoly agymosást hajt végre folyamatosan a hívek fejében, olyan gátakat beépítve, hogy: "ok legyen reform, de ne VELE" stb.

Ez profi tömeghipnózis. Ez ellen nem lehet felvenni a versenyt értelmes beszéddel. Ezt utálja Árpi is, ezért támadja a Fideszt, ezért misztifikálja a sohasemhazudós személyét. Kell lennie valami módszernek ami átüti az agymosott fejekben képzett gátakat.
A Jehovák jártak téríteni egy időben úgy, hogy kész, előre betanult válaszaik voltak mindenre. Pont ilyen a jobber kommunikáció. Nem alakulhat ki értelmes vita, mert azonnal jönnek a begyakorolt klisék: elkúrta, hazudott, GDP, adósság stb. A legtöbb esetben nem is tudják miről beszélnek.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.10.24. 09:55:48

Halk megjegyzés: direkt nem vittem el a posztot az őszödi beszéd és az elkúrás irányába.

Ebben a témában olyan szinten megmerevedtek az álláspontok, hogy igazából értelmetlen vitázni.

Az egyik oldal szerint megmondta a frankót, majd lebukott, és szétmaszatolta a felelősséget(20 év, egész politikai elit, stb.), a másik oldal szerint meg őszintén megmondta, hogy mit kell tenni, és lám milyen bátor. Meg őszinte.

Ezen 2,5 év után szerintem kár rugózni, 2010-ben majd mindenki pakolja oda az X-et, ahova jól esik.

Igazából a két kérdés, amiről szól az egész:
a)Nem volt-e eleve determinálva az SZDSZ-MSZP széthullás, mivel alapvetően máshogy állnak az állam, egyéni felelősség, jóléti rendszerek, stb kérdéséhez?

b)Van-e, aki tényleg elhiszi, hogy az 50 milliárdos kis reformocska jelentette volna a megváltást Magyarország számára? (amikor tényleg 1000 milliárdos nagyságrendről beszél a mainstream közgazdász elit)

lapi 2.1 2008.10.24. 10:05:21

hali nonest!!!! :DDDDD kurvajó és grat a bloghoz!!! nem csalódtam, teljesen rendben van amit mondasz, csak...

világosan elmondta fletó az szdsz kilépése után: baszhatja, ha ő tudja, a közgazdászi vonalat, sőt egyet is ért egy csomó mindennel, ha pont a magyar társadalom az, aki beintett egy méretes lófaszt kétségbevonhatatlan többséggel a nem egészen 2 eurós vizitdíjra. itt simán megél egy "néppárt" és az őt gátlástalanul kiszolgáló sajtóbirodalom (kicsi savanyú és sárga, de a miénk) gátlástalan hazudozásból ésparasztvakításból. nagyon jól emléxel te is a népszavi előtti indulatos twá hozzászólásokra és háeszelőkre. akiket én egyébként nem kárhoztatok, csak belátom, erre at orbán féle teljesen lebutított populizmusra ma magyarlanden reális tömegigény van. csakhogy válság közeledtével mindenki számolja a hitelét, az életnívójának költségeit, mert hülyék azért nem vagyunk, ugye? hát nem, nonest. nem hülye a magyar. húzott gorenjéért a 3/4-ed ország és nem antallékkal imádkozott a szentkoronás zászló alatt.

számolta, mennyibe kerül a schilling az arab pénzváltónál, vagy a kamionosokat hto-val tankoló benzinkutasnál, megvette a kemény valutát svarcban, oszt húzott soppingolni nickeldorfba, meg a máriahilferre.

normálisak voltak tehát, mert mindenki érezte, kell egy gorenje vagy egy mikrohullámú sütő.

kibíerták vazze, rákosit és kádárt, persze hogy kibírják a demokráciát is. csak a versenyt nehéz megszokni. annak is csak a vesztes ágát persze, mert győzni még mindenki szeretett a történelem során. csak soha nem sikerült mindenkinek. persze ettől még nem dől össze a világ.

most sem fog. btw. hajrá nonest!!! hajrá kte!!!

ps: abba ne hagyd, bakker, nyomjad a postokat, én szeretni fogom és nem leszek egyedül. szerintem....:DDD

lapi 2.1 2008.10.24. 10:09:27

nonest, up azelőtt pötyögtem, mielőtt visszaszóltál volna, plusz rohanok...

az ég áldjon meg ezzel a vizitdíjjal. ha meg akarsz dönteni egy csajt, el kell vinned min egy kávéra, vagy moziba, nem ugorhatsz rá a margitsziget közepén vasárnap de 10 órakor... :DDD

pláne ha az igazit találod meg éppen. akkor még színházjegyet is venni kell általában. persze nagyon megéri a sok gürc... utazni is remek dolog, nemcsak megérkezni. :DDD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.24. 10:33:32

Burkus

Neked igazad van abban, h már a választási ígéretekkel való villámgyors szembefordulás is devalválta fletó reformképességét, de igazából az őszödi vette el. Ha az nincs, akkor nincs népszavazás sem, akkor nincs pénztártörvény visszavonás, Ági elzavarás, koalíciós bomlás, kisebbségi kormányzás...

Walter

Nincs az az ellenzéki párt, aki ne használt volna ki egy annyira gáz beszédet, mint az őszödi. Fordítva is így lett volna, pláne egy ferkó vezette maszoppal. Ámde ne feledjük, a szocik megtehették volna, h 2006. őszén kirúgják ferkót, és mással, és az szdsz-el megreformálják az országot. Ha jók voltak az elképzelések, működtek volna mással is.

Ezért sem lehet a Fidesz nyakába varrni a reformok elmaradását, hisz látni lehetett már 2006-ban, h ferivel nem megy. És hogy vele folytatták, az ő hibájuk, és nem a fideszé, aki azt tette, amit az ő helyében a másik is tett volna. Nincs meg a kontrollja, de állítom, h ha Orbán nyer 2006-ban, és övé az őszödi igazság/hazugság beszéd, akkor azt éppúgy és éppolyan kíméletlenséggel használta volna ki a szoci. Ennél kisebb cuccokra is nagyon rárepülnek, gondoljunk csak a Kéri-féle beszédre. Pár nap múlva már fizetett hirdetések riogatták a nyugdíjasokat. Kár abba ringatnod magad, Walter, h fordított esetben értelmesebb kommunikáció lenne, mert a szocik másképp reagáltak volna le egy ilyen szitut. Lókukit! Méretest!

Üdv.:-)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.10.24. 11:06:39

"A piacos, öngondoskodós, kapitalista reformok bukásának egyetlen egy oka volt: hogy az MSZP igazából soha nem is akarta megcsinálni. Az SZDSZ, az igen. Meg talán Gyurcsány is, valamikor, réges rég. De maga a párt soha nem akarta az SZDSZ által képviselt irányba vinni az országot."
Ebben teljesen igazad van, de
"Az egész népszavazósdi összesen néhány 10 milliárd forintról szólt"
Nem néhány 10 milliárdról van szó. Az a kis bevétel, ami közben keletkezik csupán melléktermék. Piaci mechanizmus bevezetéséről van szó, különösen a tandíj esetében... Már sokszor leírtam részletesebben, nincs kedvem megint. Egyébként szomorú, de maga a kormány se tudja, miért csinál mit, azt tudja, hogy más országokban működik...

"éppolyan kíméletlenséggel használta volna ki a szoci. Ennél kisebb cuccokra is nagyon rárepülnek, gondoljunk csak a Kéri-féle beszédre."
A szocik sose tudtak olyan hatásosan manipulálni. Próbálkoznak, de nincs meg a vezérkultusz. Visszatérek TWÁ-hoz, még sok embert kell kiosztani :)

lapi 2.1 2008.10.24. 11:09:46

biztos lesznek 2010-ben is olyan állampolgárok, akik majd osztják a véleményed, malacka. olyan 20 %-ra saccolom, ha kicsit kijjebb is próbálok nézni. ahol a nagy kérdések eldőlnek. csak nem gondolja bárki komolyan, hogy pont az usa középosztálya fogja kifizetni a túlköltekezés árát? régóta megy az ugatás, hogy európa lemarad a nagy régiós versenyben az usához, kínához, japánhoz etc képest.

ezért van az ilyen infóknak nagyobb jelentősége, mint egy szimpla ká ejrópai populista politikus és pártjának szánalmas dumáira: nem az emberek fogják megfizetni az árát. bla-bla-bla.... unom, de kurvára, s sztem nem csak én vagyok ezzel így.

www.fn.hu/penzugy/20081024/jenhitelesek_remalma_is_folytatodik/

ha nem világos. vége a szociális piacgazdaság daydreamjének ejrópában már középtávon is. mert a szart bizony a gyengébbek kapják. a tejszínhabot pedig a gazdagok.

na nem vagyok egy közgazda, de annyit én is levágok, hogy orbánnak abban a pillanatban vége, mint a botnak, amint a "nemzeti hazai tőkések" kivonulnak mögüle. erre akkor nagyobb az esély, ha éppen bukóban vannak a részvényárfolyamok, lásd csányi otp, később mol eladásai. marad, de az első ütést azok kapták, akiknek van annyi lóvéjuk, hogy részvényekbe fektették. a végén meg a szegények szívnak. a kérdés, hogy mennyire keményen és nagyon keskeny a palló.

de ne tipmixeljünk, amikor még a nagy londoni elemzők sem vágják, mit hoz a jövő hétfő. legyünk csak óvatosak, ahogy a boss mondta kálmán olgának tegnapelőtt este. megint igaza van a gazfickónak, s 2010-ben azok döntik el a választást, akiknek már nagyon nem mindegy a törlesztőrészlet. akár a panelre, akár egy mercire vették fel a pénztár másik oldalán.

liidiiia 2008.10.24. 11:21:25

szia :-)))))))) és gratu!!!!!!!!!!!! :-)))))))

a 2 témára külön reagálnék.

twa

1. egyrészt a twa egy agent provocateur IS, a hosszú beszélgetésekhez kell ez az egyensúlyból kibillentés is, ez egy írástechnika, és aki akar ilyesmit, az alkalmazhatja. nekem is érdes ez-az időnként, de ugyanakkor érdekes is, mindkettő. érd(ek)es :-)
2. másrészt az ő blogja egy köz-blog, ami nem is teljesen személyes, mert neki ez a munkája, és be kell tartania (biztosan, sztem) bizonyos ezt-azt, elvárásrendszereknek kell megfelelnie. tehát pl nem hiszem, hogy elégséges lenne megcéloznia a népesség felső 5%-át, azokat, akiket szétvet az IQ.
3. harmadrészt pedig az ő pozitív szerepe pontosan az, hogy egy nagy tér szerepét tölti be a blogja, ahol találkozhatnak ismeretlenek is, akik közül kisebb csoportok meg ellehetnek a maguk kis világában, ha akarnak, kisebb tereken. ehhez sok és sokféle embert kell tudnia megszólítani.
4. negyedrészt pedig van ez a kifárasztásos technika, jaja, amivel a jobb oldali demagógia is dolgozik, hogy mindennek az XY az oka. és ez azokra hat, akik nem gondolják át a dolgokat, hanem az erő és a gyakoriság alapján döntenek. erre van egy ellentartás a twa-nál (is), hogy de az, aki XY-ra mutat: ő meg mégjobban (=méginkább :-D ) oka. ebben a viselkedésben is van logika, de ez megint nem az IQ szerinti felső 5%-ot célozza meg. én, bevallom, az észérvek nélküli agymosást minden oldalról unom, és ebben egyetértek teljesen veled.
szerintem :-)

-----------------------------

gyf és ov

mérő lászló mondta, anno, hogy játékelméletileg nézve: ami korábban ov és gyf között történgetett a politikai színtéren, az a gyáva nyúl (chicken) játszma volt: aminél az történik, hogy 2 autó elindul egymással szemben, és az a helyzet, hogy vajon az egyik félrekapja-e a kormányt, vagy frontálisan ütköznek: és aki kitér, az lesz a gyáva nyúl. a legrosszabb szcenárió, ha 2 “hősi” halott van: azaz egyik sem kapja félre a kormányt… namármost, itten ugye még plusszban utasok is vannak, akik nem feltétlenül a gyávanyúl játszma kedvéért választottak maguknak politikai vezetőket…

nekem ov-val az a gondom, hogy keménykezűen diktátorosan lép fel (és plusz “társadalmi” oszd meg és uralkodj elveket követve IS), és túl sokat épít az illúziókra. (nem csak sokat, hanem túl sokat). és ezeket nagyon nagyon veszélyesnek tartom. pavlovi: olyan, mintha valakit hol csokival hol ostorral akarnának szabadságra tanítani.

gyf pedig az ellentéte: a kamasz hős, aki egyedül akar végigcsinálni mindent, de nem rendelkezik egy churchill stratégiai gondolkodásával vagy egy thatcher erejével, azaz nem határozott és kitartó az elvei követésében, viszont fél a népszerűtlenségtől, és plusz kicsinyeskedő ha felingerelik… és ezzel destabilizál, sokféle értelemben.

és most számomra 2 rossz közül választás van, ilyen értelemben: azaz azt tudom megmondani, hogy mi az amit ÉN kevésbé akarok: a nyíltan diktatórikus elemeket.

sztem amúgy mindketten nemes céloktól vezérelve indultak el, ez érződött anno, és mára már mindkettőjüket bemosta a hatalom, azaz lelkileg megbillentek abban, hogy átérezzék a saját viselkedésük és döntéseik össztársadalmi súlyát és következményeit, sajnos.

de még mindig jobb ez, mint tőlünk keletebbre...
szerintem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.24. 12:41:31

Lapi!

Azért, mert a feleség már unja, h a férje minden nap elmondja, h megcsalta és ezért egy utolsó szemét ribanc, attól még a férj nem fogja belátni, h meg kell bocsátani.

Sajnos a te ferikéd semmit nem tud felmutatni az eddigi 4 éve alatt, amivel kompenzálni tudta volna az átkúrását.

A Viktornak meg nagyon el kell szeretkezni ahhoz, h 2010-est ne ő nyerje.

Azt a sülthülyeséget meg nehommá megetesse velem bárki, h a Viktornak egy kézfogáson túl is együttműködnie kéne ferkóval. Lófaxt!
Miért, eddig érdekelt ferit a fidesz véleménye?
Most se érdekli, lótoszt! Csak kell neki, h szétmoshassa a felelősséget, h elkenje azt, h miért minket lepett meg legratyibb helyzetben a világválság.

Most hallottam, h egyedül nálunk várnak recessziót a külföldi elemzők.
Gratula, bazmeg, köszike feri!

Vagy tán azt várjátok, h Vektor kezdjen el beszélni megszorításokról?
Ugyanmár, muhaha!

Lenne néhány bizonytalan kommentező twá blogból, akit esetleg meggyőzne, közben meg az átlagplebsben 100ezreket veszítene.

És igen, most összefogásra lenne szükség, de ennek van egy igen erős személyes gátja, úgy hívják: Gyurcsány Ferenc.

Morvai mondotta (kb.): hogy képzelik, h a szemkilövetettek nemzeti egységre lépnek a szemkilövőkkel, stb....

Hát nem mondom, h tökegyetértek mostanában Morvaival, de hogy addig, amíg fletó van az élen, nemzeti egységet létrehozni nem lehet.... kurvák és apácák sem lépnek szövetségre.

Lehet kiröhögni, de az idő majd eldönti, h kinek van igaza. Időm pedig nekem van... remélem... a népszavazás előtt is volt:-))P

lapi 2.1 2008.10.24. 13:00:05

ez már majdnem konszenzus, malacka, mégpedig nemzeti! :DDD

mind a ketten megegyezhetünk, hogy legközelebb úgy játszuk a játszmát, hogy aki győz, az nem azt érzi, hogy magyarország egyik fele legyőzte a másikat. a vesztes meg gratulál és másnap azon melózik, hogy legközelebb ő győzzön. számolunk és vagy én gratulálok neked, mint azt megtettem twán-án azonnal, amikor kiderült a népszavi végeredménye. ha meg fordítva, nos akkor majd te gratulálsz nekem. ez így gondolom korrekt, kár, hogy 2002-ben és 2006-ban nem ismertük még egymást. :DDD most a megbékélés jegyében szunyókálok egyet, mert a feleségem csirkepörit rittyentett, mégpedig tésztával.

:DDD

Walter Melone (törölt) 2008.10.24. 13:05:09

Malacka!

Nem tudom mi lett volna fordított esetben. Nincs fordított eset. Nincs értelme az olyan mondatoknak, amik úgy kezdődnek: "mi lett volna, ha..."

Az ellenzéknek is felelősséget kell vállalnia a cselekedeteiért. És amíg itt ezt követelik kormányoldalról, fel sem merül ugyanez a saját soraik között addig nekem ez nem hiteles.

a sohasemhazudó hány kamu hírt dobott már be a köztudatba? Kezdve a mákos gubától a vizitdíjba belerokkanó nyuggereken keresztül a nem tudom meddig. Ki emlékszik már arra, hogy hogy húzta a száját az EU csatlakozáskor, hogy a nemzeti identitás került veszélybe, most meg az identitás egyik alapkövének, a nemzeti valutának a mielőbbi lecserélését követeli.

Szélkakas ez.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.24. 13:05:18

Toldalék:

1. természetesen nem gondolom, h fideszék apácák, az pusztán egy "költői" kép volt,

2. Annyira szakértők fletóék, h csak két hete állították le a beindultunk kampányt.... lehet, rájöttek, h a szakadékba indították be az országot, nem máshová. Szinte az összes volt KGST tagállamhoz képest a legsebzettebben, legelgyengültebben állunk a következő nehéz évek elé, és bazmeg 6,5 éve ők vannak! Nincs mentség erre, semmilyen mentség..., Orbán populizmusa sem az! Ezt kéne már felfogni, erről szól Non est posztja is. Nem lehet örökké orbánozással elfedni az elkúrást.
Kész agyrém, komolyan!

lapi 2.1 2008.10.24. 13:17:10

1. nem is vettem komolyan a hasonlatot, malacka. pláne az ud zrt cucc után, de előtte sem. :DDD

2. azt majd az idő dönti el, hogy melyik ország lesz a legsebezhetőbb a recesszióban. miközben fent vannak az élelmiszerárak, plusz a víz. na ezek lesznek a jövő nagy stratégiai fegyverei. mint javíthatatlan álmodozó, kis kuvaitot vizionálok ide, kár, hogy én aligha élem meg, de a gyerekek talán.

szal ezekben a nehéz időkben észnél kell lenni és a magyar nem hülye. csak észreveszi, hogy egy lavor alján terülünk el. és mind a 10 millióan, bakker! :DDDDDDD

Burkus király 2008.10.24. 15:54:50

"kis kuvaitot vizionálok ide"???

6.Lenin 2008.10.24. 18:13:41

2008.október.

csendes őszi este,még érezni az új lakás illatát a monitor halkan zümmög a gyerek kicsit hangosabban.

TWÁ lassan kényelmesen hátradől,ásit egy kiadósat...

Úúú...hú,majdnem Úristent mondtam..

szóval(Úristen nélkül)mennyi itt is a debil,ezek csak erről a két faszról tudnak,de legalább igy nekem biztos a jövő.

Lassan leveszi a tankocskát a monitorról....

Brrr,Brrrr.....viktor bumm! bummm!
fletó bummm!,bummm!

Brrrr..!Brrrrr..bumm bumm !

Szarok le mindenkit,magasról!!

Aludj kisfiam,van még itt jövőnk!

Brrr... bumm! bumm.

Na irok ezeknek valami faszságot,aztán ovizzanak meg fletózzanak.
Sík hülyék.Na bumm!Pihenj te is tankocskám.

lapi 2.1 2008.10.24. 18:57:28

lenin, csak ne becsüld le a tankocskát pls. kábé nonest korában nagy kedvencem volt...

www.youtube.com/watch?v=lSz_CsRB6q0

lapi 2.1 2008.10.24. 19:01:49

hoppá, megöregedtek a fiúk. ez a verzió még kicsit másképpen szólt. bocs...

www.youtube.com/watch?v=k5OLZCjM0y0&feature=related

two ages...

6.Lenin 2008.10.24. 22:47:54

Malacka!

Hú,B+,jó,hogy szóltál.

EZ szatira volt,vicc,az irói munkásságom része,meg szabad vélemény nyilvánitás ,meg hasonló.

Semmi készakarás,első-, meg hátsó szándék.

Csak úgy magától kijött,mint Mo,az is volt bennem eccer,de az is kijött,oszt nem vettem észre,bánt is a dolog.

6.Lenin 2008.10.25. 22:04:38

2008. október

helyszin ,dettó

a monitor elött egy középkorú ir elmélyülten..

a kis tw? felnéz a nagy TWÁ-ra,csillogó szemmel,mint katkók az ő Istenükre.

még nem tudja,hogy tévednek a katkók,nincs nekik..

a kis tw? is téved, az se az,akire felnéz....
biztonságban van!
még nem látja a közelgő vészjósló szürke felhőket a rajtuk lovagló sátáni patással.....
ez őt még nem érdekli,a tank,azt szeretné már megkaparintani....

twa_reakcio · http://twareakcio.blog.hu/ 2008.10.25. 22:07:49

Örülök mindenki a hozzászólásának, de be kell valljam Lenin nagyon eltalált valamit ezekben az elképzelt jelenetekben basszus... :DDD

Lysander 2008.10.26. 08:45:27

Jó ötlet ez a blog. Már korábban gondoltam rá hogy kellene egy hasonló, de még jobb lenne, ha ki lehetne szélesíteni az indexes glosszákra általában. Már csak azért is, mert azokat általában nem lehet kommentálni. Esetleg írnék is bele :)

Preskin 2008.10.26. 10:22:24

gratu nonest !!

szvsz.:ez az írás a helyén van és korrekt.(fulyorbánilag)
már régóta várok valami ilyesmit,de félő,hogy a későbbiekben
alsó szintű twá fikázásba torkollik éshátugye nem ez a cél.
(azért nem baj,ha kapik a monitorjába egy-két sportszerűt !-). "válámi ván,de nem áz igázi"
deviszontalighanemmeghiszemazt aztat éles rályalátással
konstatáltam,hogy híja vagyon itten a (vili)fognak.mer'hogy
a sok szabadidős,háztáji blog jó és egyedi,de vannak témák
(pol.közélet)amik ütősebben csengenének le egy közös
(twá balos sántítását korrigáló) blogériában.szóval
"kell(ene) egy csapat".támadósor:malacka,paszternák,pelikán
köéppálya:hölgyi,nonest hátvédsor:lenin,abandi,ne félj,lyla
(és még ezer variésön)
szal valami ilyesmiwww.youtube.com/watch?v=TILzJ-_4urk
üdv:stalien

Preskin 2008.10.26. 10:41:43

híjnye!
bocsi most látom,hogy az előbbi szétesett,hiányos, rosszul tördelt.
a lényeg azért benne van.
?-)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.10.26. 11:50:52

Sziasztok!

Re: Lysander
Igazad van, lehet, hogy érdemes lenne a blog értelmezési tartományát kibővíteni az összes Index-cikkre... :D
Most az elején még könnyebben költözök, például ide:

indexreakcio.blog.hu/2008/10/26/tota_w_arpad_rogeszmek_fogsagaban_1

Ha tényleg van kedved írni, akkor szólj... :)

Re: stalien
Igazad van, lehet, hogy tényleg érdemes lenne Lenin, Paszternák, Malac, Ne félj, stb. írásait egy csokorba gyűjteni, végülis minimális többletmunka a átmásolni ide is a jó kis "házi" blogokat... :D

Mondjuk tényleg nem az a célom, hogy öncélú Árpi-fikázásba csapjon a dolog, én a magam részéről próbáltam sportszerű keretek között maradni.. :)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.10.26. 21:31:31

Hellóóó Nonest!:)))

Gyöttem olvasni, mög gratulálnyi!!!!

Nagyon örülök, hogy blogot nyitottál, szerettem a hsz-eidet is, de itt hosszabban ki tudod majd fejteni némely gondolatodat, esetleg plasztikusabban láttatni egy-egy véleményedet, ami sokak számára biztos nem fog ártani!:)))

Sok sikert kívánok ebbéli tevékenységedben /is/ !:)

Karesz (Charlie) 2008.10.27. 09:46:41

Sok minden tetszett, a hozzaszolasok is, LIdia Bravoooo!!! Malacka is jokat irt kulonosen az elejen.

de kezdjuk sorjaban:

ami a nyitoirasban nem igaz:
1) "azért elég jól el lehet vele vitatkozni..." [Taw-wal...]

sajnos nem lehet, nem vitapartner inkabb egy profeta O aki kinyilatkoztat, persze ugyelve, hogy ne legyen mindenben igaza, provokal, eleg jol, mi erre ugrunk!

2) Orbani viziok.. melyek a legsotetebb szelsobaloldali egalaitarius nezetetkkel felveszik a versenyt...
jo tudom, idezted, de ilyet demokrata nem ir le, mindekinek joga van szelsoegesnek is lenni, sot a szelsosegekre nagyobb szukseg van mint a kozepre, mert kijelolik a mozgasteret, ha nincs szelsoseg a kozepbol lesz az, es barkit ki lehet tiltani a kozbeszedbol, lenacizasSAL SZELSOBALOZASSSAL...

3) ha mar ilyen szepen ellentetbe allitottad a szocializmust a liberalizmussal (en meg ugy tanultam a munka es a toke kozott antgonisztikus ellentet van) akkor latnod kell, hogy a kozgazdaszok egy resze (meglehet tobbsege) altal vizinonalt kiadascsokkentes az nem magyar erdekkeket kepvisel, pontosabban leszamitva egy 10%-ot, akik koze valoszinuleg mi is tartozunk. De ez nem jelenti azt hogy lesz@rjuk azt a min. 2/3-ot amelyik rosszabbul jarna, nincs nyelvtudasa, vilagpiacon eladhato ismeretei.
azt se kene elfeledni, hogy a kiadascsokkentesbol meg nem lesz versenykepes vilagpiacon eladhato termek.

4) orbanozas gyurcsanyozas... amit irsz es amire a tobbseg reagalt azok racionalis ervek. az emberek meg irracionalisan, erzelmeik alapjan dontenek, es a politikusok eszerint kommunikalnak.
valoszinu, hogy mindannyian tulbecsuljuk a kormanyzas szerepet.
Akarki lenne a kormanyon, nem tudna reformalni, mert vannak vedomechanizmusok a tarsadalomban. Akarki lenne a kormanyon ugyanugy erintene minket a valsag. kenyszerpalyan vagyunk, a hiteleket fizetni kell, es ez netto 7-8% forraskivonast jelent.

amig nincs politikus aki ezen probalna segiteni, addig csak bohockodunk reszt veszunk eben a politikai cirkuszban...

kerdesem meg ugyan hova ikszeljunk, mert ez a ket bohoc nem alternativa, se nekunk se az orszagnak.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2008.10.27. 23:24:14

mik nem vannak.
az eredeti szövegre időközben válaszoltam, nyilván a hosszú hétvégére (ún. "ünnep") volt jobb dolgom.

w.blog.hu/2008/10/22/felulnezet?fullcommentlist=1#c3751165

lapi 2.1 2008.10.28. 20:37:36

azért ez az álomcsapat elgondolkoztat. mint egyetlen fletó-fant. :DDD

jó, tudom, ez nem anglia, de azért érdekesek az indokok.

index.hu/politika/kulhirek/367658

6.Lenin 2008.10.28. 20:52:47

Karesz (Charlie) 2008.10.27. 09:46:41

"..amig nincs politikus aki ezen probalna segiteni, addig csak bohockodunk reszt veszunk eben a politikai cirkuszban...

kerdesem meg ugyan hova ikszeljunk, mert ez a ket bohoc nem alternativa, se nekunk se az orszagnak."

Érdekes,amit irsz.Tulajdonképpen leirtad a lényeget.

Ebből adódik az én kérdésem.

Miből gondolod,hogy majd jön egy politikus,eleve hamuval a fején és megoldja az emberiség,vagy Mo problémáit.

Szerintem a dolognak pontosan forditva kéne működni,azért választunk vezetőket,hogy úgy dolgozzanak ne legyen probléma,ha nem tudja megoldani,el kell zavarni.
Jöjjön a másik,ha az sem,azt is.

Az embereknek kéne kézbe venni a dolgot,nem várni egy messiásra.

szerintem Mo-on pontosan az a probléma,mindig mástól várjuk a megoldást.

A politikusok hülyék lennének önként megváltozni,ha látják, az emberek beveszik a sok süket hablatyot.Maguk alakitanak szekértáborokat,egymást szapulják.
Miért változnának meg,ugyan mitől???

Nagyon találó ránk is az a szöveg,amit egy izlandi tüntetö tábláján volt olvasható.

"tessék nyugodtan maradni,amig kiraboljuk önt"

Hát nem kéne nyugodtan maradni.

6.Lenin 2008.10.28. 21:41:50

A politikusok felelősségénél vagy sokkal izgalmassabb is,az értelmiség felelőssége vagy mindenkié,aki hajlandó értelmes vitára.

Itt érdekes lehetne feszegetni a TWÁ blogján megjelenő,( a szerző által is manipulált,legalább is szerintem), véleményeket.

A megosztottság növelésével viszont nem értenék egyet.

6.Lenin 2008.10.31. 19:10:56

Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.31. 17:33:39

Berágott a kis tankos!

Ritka az ilyen higgadt,kultúrált érvelés,de a legszebb:

"..szimpátiaalapon beszálljunk a ti hülye kis dzsihádotokba. "

Az a demokratikus jog,hogy követeli valaki,hogy egy alkalmatlan kormány,kormányfö mondjon le,mert csődbe vitték az országot...

a kis tankosnak,dzsiád..hát?

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.10.31. 19:21:22

Nézd, ha valaki nem akarja fölfogni, hogy 6 és fél év kormányzati tevékenység egész egyszerűen _más kategória_, mint ugyanennyi ideig tartó ellenzéki sötéthülye retorika, azzal nincs mit vitázni.

Az az igazság, amiről beszélek, az rohadtul független lenne attól, hogy éppen Fidesz, vagy MSZP-kormány van, egész egyszerűen a mindenkori kormány felelőssége a kormányzás.

Lehet, hogy ez egy túl bonyolult tétel...
Nem baj.

6.Lenin 2008.10.31. 19:57:07

"Lehet, hogy ez egy túl bonyolult tétel..."

Mentségére legyen mondva,ma a fletó is belemondta a kamerába,az egész válságért Orbán V a felelős.Mindezt 2008-ban.

Most már arra vagyok kiváncsi,ha netán 2010-ben nyernének(lapi álma)
még utánna is Orbán lesz a hibás?
Ha 2013-ban elzáródnak a pénzcsapok,utánna?
Azért már igen kezd az agyamra menni,ha kritizálja az emberfia a kormányt rögtön az orbán f...án csüng a polgár,ez már tényleg gáz.

Igen bonyolult tétel ma az ,hogy a kormánynak kormányozni kellene,pláne többségben.

Talán a felelősség kérdésével nem tudnak mit kezdeni.

Szerintem egyszerű a kérdés,félnek,kimaradnak a léből.

jaegtoer 2008.11.14. 06:39:07

Szia, szép napot kedves Non Est!

Most csak benéztem, láttam, világít a lámpa:-) Örülök, hogy blogra adtad a fejedet, és az idődet, gratula a poszthoz, még jövök.

üdv.

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2010.09.02. 09:46:17

2010. szeptembere.
Nagy időugrás.

Ovinak sikerült. Kétharmad, tömegtámogatás, elfoglalta az összes pozíciót: szinte minden lehetőség a kezében.

Mire is használja?
Mit lépett meg a 2008-as lebegtetéséből?

Nem butaság az a gyurcsány/orbán összehasonlítás. Megmutatja, hogy igaz, hogy gyurcsány impotens volt, de ez emberi hibái mellett a mögöttes párt ls társadalom szerkezetből adódott, megmagyarázza azt.

Orbánt mi is magyarázza? Ő mitől impotens? (abban az értelemben, hogy nem sok haszna van mindannak amit tesz, mégha túlmozgással leplezi is).

[off start: nagy örömömre szolgál, hogy itt nem trollkodtak annyira mint twa-nál, ezen ideje lenne elgondolkodni minden kommentelőnek, mert lassan már besokallok és leszokok a trolloknak válaszolgatásról :off stop]
süti beállítások módosítása